Itt találod a magyar nyelvü receptgyüjteményemet. Több receptért kattints a "Rezepte" gombra angol és német nyelvü receptgyüjteményemért valamint recept-videóimért.

Hajdina gombóc gombás raguval

Silke Leopold, 2016. november 7

80-10-10-esített Fabijenna által

 

A hajdina gombóc gombás raguval könnyen elkészíthető, kiváló ízű és hihetetlenül laktató! Eddig mindenkinek nagyon tetszett!

 

Különösen hideg téli vagy ünnepi napokon mennyei nyersvegán öröm! Ha tetszik, megmelegítheted a gombócokat és a gombaragut aszalóban 40 ° C-on egy-két órán keresztül.

 

A hajdina zseniális gluténmentes alternatívája a búzának, a rozsnak és a tönkölynek. Ha többet szeretne tudni a hajdinaról, nézd meg a "Hajdina - gluténmentes és tápláló" című videómat.

 

Hajdinagombóc - gombás raguval

 

Hogyan csíráztatunk hajdinát?

 

A recepthez szükséged van csírázott hajdinara. Így működik:

 

Áztassd a hajdina vizet legalább egy órán keresztül. Ezután alaposan öblítsd le a hajdina vízzel és csíráztassd csíraüvegben vagy szitában. A hajdinát reggel és este alaposan öblítsd le. A 2. vagy 3. naptól kezdve a hajdina felhasználható ehhez a recepthez.

 

Konyhai eszközök: élelmiszer-feldolgozó, keverő vagy mixer (a gombócok, például a hajdina és a napraforgómag átadására)

 

Összetevők gombócok (1 adag 3 gombóccal):

 

60 g csírázott hajdina

40 g csírázott napraforgómag

10 g kendermagbél

25 g lenmag

friss petrezselyem és friss bazsalikom (néhány szár)

1/2 teáskanál szárított oregánó

1/2 teáskanál szárított fokhagyma

1/2 teáskanál kömény

opcionális brokkolicsírák vagy más zöld hajtások, például lucerna, vörös lóhere vagy chia

 

Tipp: A hajdina és a napraforgómag egy éjszakán át áztatható. A recepthez házi készítésű vadhagymás pesto-t használok. Vadon élő fokhagyma helyett 1 nagy fokhagyma-szegfűszeg is használható.

 

Összetevők gomba ragu:

 

100 g gombát darált

1 szelet gyömbér

1 evőkanál kendermag (vagy földimogyoró- / mandula-paszta)

2 evőkanál napraforgómag (optimálisan csíráztatott formában)

2 evőkanál dióféle-püré vagy kókuszpüré

1/2 teáskanál szárított oregánó

1/2 teáskanál szárított paradicsom

2 evőkanál Nama Tamari szójaszósz *

 

friss zöld füszerek tetszés szerint, esetleg babfü

néhány evökanál szárzellerlé

150 ml vizet

 

Elkészítés:

 

A lenmag és a kendermagot óvatosan aprítsa meg a hajdina és a napraforgó palántákkal és a fennmaradó gombócokkal egy tésztába, és szeretettel formáljon gombócokat.

A ragu elõtt óvatosan aprítsa el a gombát és pácolja 2 evőkanál Nama Tamari-val. A többi izgatottan készítette el a mártást turmixgépben.

Helyezze a hajdina gombócokat egy tányérra, öntse a mártást a gombóc körül, és szeretettel adja hozzá a pácolt gombát.

Díszítsük apróra vágott petrezselyemmel és a hajtásokkal.

Fűszeresen készített, egyszerűen készített e-könyv

Ez a csodálatos recept megtalálható az eBook-ban, a "Sprout Breeding Made Easy" könyvben. E-könyv, pontos útmutatások a 35 hajtás sikeréhez! Megtanulja, hogyan lehet zöld fűket különféle gabonafélékből termeszteni, és miért és mennyi ideig kell áztatnia a dióféléket és a Co-t! És mint a torta jegesedése, több mint 80 tiszta gyógynövény recept és inspiráció található a hajtásokkal!

 

Nos, hogy tetszik a recept? Ízlett? 🙂 Oszd meg barátaiddal és hagyj megjegyzést a cikk alatt.

 

Boldog üdvözlet,

 

A te Silke-d

Papaya-paradicsom leves

(Fordítás: Kristina Carrillo-Bucaram: "The fully raw diet" címü könyvéböl)

 

 

 

Kb. 1 nagy adagot tesz ki. 

Ez a leves csodálatosan krémes, enyhén édes és nagyon laktató.

 

Az íz hasonlít a paradicsomkrémlevesre - krém vagy kalória nélkül. A paradicsom kellemesen sós árnyalata, amelyet a papaya édességének kontrasztja hangsúlyoz. Könnyedén beállíthatja a hangerőt, hogy nagyobb vagy kisebb részeket készítsen.

 

Erre van szükségünk: 

1 papaya (kb. fél kiló) héjat és magokat eltávolít

3 paradicsom (körülbelül 3/4 kg), szárak eltávolítva

1/2 liter narancslé

  

Eszközök: 

Éles hasító

vágódeszka

facsaró

Nagy sebességű keverők, mint például a Vitamix

nagy leves tál és kanál

 

Ezt tesszük: 

Vágja a papaya és a paradicsom darabokra, amelyek könnyen keverednek. Helyezze a keverőt a narancslevet, és keverje a legnagyobb sebességgel, amíg a keverék egyenletesen sima. Csökkentse a keverő sebességét a legalacsonyabb értékre, mielőtt kikapcsolná.

 

Öntsük a levest egy nagy tálba. Azonnal tálaljuk, vagy legfeljebb 24 órán át hűvös helyen, jól lezárva tároljuk.


Mexikói karfiol "rizs" recept - Ariel Belloso -tól

A karfiol "rizs" egy sokkal egészségesebb alternatíva a hagyományos rizshez, ami sokszor nehézséget okoz.

Meg fogsz lepödni, milyen ízletes ez a mexikói rizs recept! Ez az egyik kedvencem, és nagyon egyszerű.

Rizs összetevők (Ehhez a recepthez egy élelmiszer-feldolgozó szükséges)

• 1 karfiol fej
• marék koriánder
• 1 csík zöld hagyma (apróra vágva)
• serrano bors (opcionális)
• 1 citromlé
• 2 evőkanál. tahini vagy szezámmag

Saláta összetevők:

• 1 piros bors (apróra vágva)
• 1 sárga bors (apróra vágva)
• ½ avokádó (szeletelve)

Elkészítés:

1. Cilantrót, zöld hagyma, tahini, serrano paprikát összevágjuk és összekeverjük a citromlével.

2. Összeturmixoljuk amíg nem rizs formátja nem lesz.

3. Tálaljuk apróra vágott paprikával és avokádó szeletekkel összekeverve egy tálban.

Élvezzd!



                                                                         

        Élj nyersen, egészségesen és boldogan!

7 ingyen nyerskoszt recept Silke Leopold-tól

 

  

Kedves nyersétel-rajongó,

Nagyon örülök, hogy megragadtad a lehetőséget, hogy megkeresd ezt az ingyenes recept e-könyvet. Hét zseniális színes és változatos nyers vegán recept vár Téged.

 

 

1. Nyers brownie

2. Sushi

3. Fehér csokoládé

4. Lencse élő kenyér

5. Datolya-kókusz gyömbér golyók

6. Sárgarépa-avokádó nyerskoszt

7. Pizza

 

 

A receptjeim közül három (a sushi, a lencse élő kenyér és a pizza) szintén megtalálható a YouTube-csatornámon mint recept-videó. Újra és újra kapok Tőletek kéréseket, hogy ezek a receptek legyenek elérhetőek szöveges formában is. Ezért úgy döntöttem úgy, hogy ezt a három receptet ebben az e- könyben ismertetem.

Hat receptben nincsen szükséged aszalóra. Egy kis kézi mixer vagy keverőgép és egy élelmiszer-feldolgozó elegendő. A pizza recept esetében aszaló, vagy legalább egy fokozatosan beállítható hőmérsékletű kemence szükséges.

Gyakran készítettem el ezeket a recepteket az elmúlt években a családomnak, barátoknak és ismerősöknek, akik máskor nem táplálkoznak vegán vagy nyers ételekből. Az csodálkozás és a lelkesedés, miután élvezték ezeket az ételeket, magukért beszéltek.

E-könyvvel 6 receptet adok neked, amelyek biztosan gazdagítják az étrendedet. Ne habozz elkészíteni ezeket a recepteket családod és barátaid számára is. A vegán nyers ételek meglehetősen izgalmasak és nagyon élvezetesek lehetnek.

Ugyanakkor hozzáteszem, hogy egészségtudatos táplálkozás nyers étrend fő részét a friss és feldolgozatlan élelmiszerek teszik ki, mint a gyümölcsök, zöldségek, a leveles zöldségek, a vadon élő növények, csírák, algák, diófélék és magvak.

Minél egyszerűbb, annál jobb az egész szervezetünknek.

Saját tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy minél tovább haladsz a nyers táplálkozás útján, annál kevesebb feldolgozott nyers élelmiszerre van szükséged.

Ezek a receptek, amelyeket itt bemutatok, különösen alkalmasak a nyers táplálkozásra való átállásban, ha fokozatosan szeretnél áttérni a főzésről a nyers étrendre.

A kompakt nyers ételek gyakran megakadályozzák a visszaesést a régi főzési szokásokba. Nagyszerű lehetőséget jelentenek ünnepségek alkalmára is, hogy meggyőzzük a kritikusokat arról, hogy a nyers ételek egyszerűen nem csak sárgarépát, salátát és almát jelentenek, még akkor sem, ha sok év nyers táplálkozás után az egyszerűség felé haladunk.

Talán nem érted még, ha azt mondom, hogy a napsütéötte regionális ökörszív paradicsom számomra nagyobb élvezet, mint például a nyers étel-csokoládé vagy a nyers torta.

Soha nem gondoltam volna, hogy lehetséges, mert szerettem édességet gyermekként. De ahogy a mondás mondja: "Az élvezet / az íz nem az ételben van, hanem az agyunk reakciója és változékony!"

Jó szórakozást a receptek kipróbálása közben, és tudassd velem, hogy mit tetszett különösen! Nagyon hálás vagyok a visszajelzésekért és a javaslatokért.

Ha ezek a receptek inspirálnak, akkor hívd meg barátaitat és ismerőseidet, hogy ők is letölthessék ezt az e-könyvet a www.silkeleopld.decímen.

És az egészséges étrend mellett ne feledd: maradj mozgásban a testedde és szellemeddel!

Szeretettel,

Silke

 

Nyers brownie (kakaós nem-süti)

 

 

Gépek és kellékek:

kis kézi keverő vagy keverőgép

egy nagy vagy két-három kisebb lapos tál

zsírpapír

 

Összetevök:

360g dió

200 g Deglet Nour datolya vagy 16 medjool datolya

4 evőkanál kakaót

4 evőkanál karob

50g kakaódarabkák

1 teáskanál vanília

 

Hozzávalók a bevonathoz:

2 evőkanál kókuszpüré

4 evőkanál kókuszolajat

1 teáskanál vanília

3 evőkanál karob vagy kakaó

6 datolya vagy 1/4 teáskanál stévia por

 

Előkészítés:

Ha lehetősége van arra, hogy száraz / száraz legyen, áztassa a diót egy éjszakán át (12 óra) vízben, majd szárítsa meg az anyákat kb. 40 fokban.

 

Elkészítés:

1. Daráld össze a diót finoman turmixgépben / élelmiszer-feldolgozóban, a vágott datolyát, és a kakaódarabkákat kivéve add hozzá a többi összetevőt és keverd össze a masszával.

2. Ha túl száraz lett, adj hozzá több vizet.

3. Gyúrd bele most a kakaódarabkákat.

4. Helyezd egy lapos edénybe (pl. tepsire) pergamentpapírra, és nyomd rá a brownie tömegét 2-3 cm vastagságban és tedd hűvösre.

5. Vízfürdőben olvaszd fel a kókuszdió és a kókuszdióolajat, ügyelve arra, hogy a hőmérséklet ne emelkedjen 40 fok fölé.

6. Turmixold össze a datolyát és keverd össze a megolvadt kókuszdióval, mogyoróval (vagy kakaóval) és a vaníliával.

7. Alternatív módon édesítheted stévia porral is, de figyelj az alacsony adagolásra!

8. A csokoládé mázat öntsd majd óvatosan a browniemasszára, és tedd a tepsit legalább egy órára a hűtőbe, hogy a máz megszilárduljon.

9. Vedd ki a barna browniemasszát az tepsiböl, és vágd tettszés szerinti méretű darabokra.

 

Sushi négy 'rizs'-színben 

Kellékek:

Kézi keverő, keverő vagy élelmiszer-feldolgozó, talán egy kis reszelő

Talán egy bambusz szőnyeg, hogy jobban forgassa a sushit

 

Összetevők körülbelül 8 nori tekercshez:

1 közepes karfiol

1 közepes brokkoli

300 g őrölt napraforgómag (vagy több)

2 fokhagymás szegfűszeg

1 citrom

Himalája vagy tengeri só

1-2 teáskanál kurkuma, 1 evőkanál cékla lé (vagy egy kis cékla)

8 nori levél (nem pörkölt)

Sárgarépa, uborka, paprika (sárga / piros), édesburgonya, gomba, retek szójaszósz

 

Előkészítés:

Ha lehetőséged, hogy a napraforgómagot megszárítsd, tedd be langyos vízbe egy éjszakán át, majd szárítsd meg, körülbelül 40 fokon (aszalóban, sütőben, a fütés felett, napon).

 

Elkészítés:

1. Osszd a karfiolt darabokra, és keverd össze 1 evőkanál citromlével, 1 gerezd fokhagymával, (szükség szerint) 1/2 teáskanál sóval egy élelmiszer-feldolgozóban vagy keverőbem apró darabkákra.

2. Adj hozzá a 150g őrölt napraforgómagot, és keverd addig, amíg ragadós massza nem alakul ki, ha túl nedves és szétesik, akkor adj hozzá még egy kis őrölt napraforgómagot.

3. Keverd össze a brokkolit is, 1 evőkanál citromlével, 1 gerezd fokhagymával, 1/2 teáskanál sóval, és keverd össze a 150g finomra őrölt napraforgómaggal.

4. A fehér karfiol rizst osszd el négy részre, egy rész fehér marad, egy részét akkor jól keverjük össze 1-2 teáskanál kurkuma porral és a másik részt jól keverjük össze 1 evőkanál cékla lével vagy egy finomra őrölt céklával, és keverjük össze a masszát.

5. Vágd apróra a sárgarépát, az uborkát, a paprikát és az általad választott zöldséget.

6. Nedvesíts meg egy Nori levelet kissé, és kb. 1 cm vastag levél 2/3 részét ecsettel kend meg brokkoli vagy karfiol pasztával.

7. Ennek a tömegnek a közepén néhány növényi zöldség rudacskát helyezz el a választásod szerint.

8. Ha kétszínű sushit szeretnél, használd a Nori levelet a rizs 2 színével. Pl. a 2/3 rész alsó részét a sárga karfiol masszával és a felső részt a zöld brokkoli masszával.

9. Görgesd meg a nori levelet és nedvesítsd meg a szélét egy kevés vízzel, és erősen szorítsd rá a masszára.

10. Ugyanez a helyzet a fennmaradó Nori levelekkel.

11. A Nori tekercseket helyezd egy formába, és hagyd, hogy a hűtőszekrényen legalább 1/2 órán át

12. Vágd le a norvég tekercseket egy éles késsel 5-6 tekercsre. Tálald például szójamártással.

 

TIPP:

Ha jobban szereted a rizs helyettesítését, akkor levághatod a karfiol és a napraforgómagot, majd hozzáadhatsz egy kevés mandulapasztót vagy avokádós mártással, hogy a keverék szépen ragadós legyen.

 

Nyers fehércsokoládé 

Gépek és kiegészítők:

  • kis kézi keverő vagy blender

  • szilikon formák vagy egy lapos nagy tál

Összetevők:

35 g kókusz

35 g kókuszolaj

30 g kakaóvaj

60g macadámia-dió

40g hámozott kendermag

5 evőkanál nyírcukor (vagy 8 desszert vagy 5 tk agave szirup) 1/2 tk vanília

 

TIPP:Ha csak kókuszolajad van, vegyél egyszerűen 100 g-ot abból.

 

Elkészítés:

1. A kókuszdió, a kókuszdióolaj és a kakaóvaj egy vízfürdőben olvaszd fel. Győződj meg arról, hogy a hőmérséklet nem haladja meg a 42 fokot.

2. Daráld finomra a nyírfacukrot vagy turmixold össze a datolyát.

3. Finoman daráld össze a makadámia-dióféléket és a kendermagokat.

4. Keverd össze az olajat az diófélékkel, magokkal és a vaníliával, add hozzá az édesítőt, és jól keverd össze.

5. Töltsd bele a folyékony csokoládét csokoládéformákba (vagy töltsd bele a csokoládét egy nagy lapos formába).

6. Helyezd a csokoládét a hűtőbe legalább 1 órán keresztül, hogy ha gyorsabban szeretnéd, helyezd az edényt a fagyasztóba 15 percre.

7. Veddki a csokoládét a formából és élvezd!

 

TIPP: Ha a csokoládét hosszabb ideig szeretnéd tárolni, a hűtőszekrényben tedd, különben a csokoládé túl puha lesz.

  

Lencse élő kenyér / cracker

Gépek és kellékek:

Élelmiszerfeldolgozó vagy keverőgép

Torta alap (24 cm vagy 17 cm átmérőjű) süteménykiszolgáló

 

Összetevők:

200 g zeller 1 közepes sárgarépa 

100 g hagyma

4 gerezd fokhagyma

4-6 szárított paradicsom

400g lenmag (vegyes sárga és barna)

2 tbsp kenderliszt (opcionális)

2 teáskanál kömény

2 teáskanál koriander

1-2 teáskanál himalája só 

200 ml víz

Napraforgómag, szezámmag + kendermag a dekorációhoz

 

Elkészítés:

1. Öröld apróra a lenmagot és a fűszer köményt és koriandert, és adj hozzá 2 evőkanál kenderlisztet opcióként.

2. Szeleteld a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a szárított paradicsomot apróra, és keverjd össze a zöldségeket a fokhagymával és 100 ml vizet a finom masszával.

3. Keverd össze a maradék vizet a sóval, és keverje össze a zöldségpépzel.

4. Öntsük a fűszeres fűszer keveréket a zöldség tömegébe, jól keverjük, és hagyjuk, hogy ez a tészta 30 percig álljon.

5. Osszd meg a tésztát 4 egyenlő részre.

6. Végy egy adagot és egyenletesen oszd szét a tortán.

7. Szórd meg az Ön által választott magokkal és magvakkal.

8. Kést használva oszd a lenmagot 8-12 részre (első felére, negyedre stb.), És lazítsa meg a szélét.

9. Óvatosan vegye fel a darabokat egy süteménykiszolgálóval, és helyezd őket egy sütőlapra vagy egy nagy, fából készült pergamenpapírlemezre (az első darab a legnehezebb!).

10. Tedd ugyanezt a többi 3 tésztarésszel is.

11. Helyezda lapokat meleg helyre (nyáron a nap folyamán, télen a fűtés közelében).

12. Ha kenyérszerű konzisztenciát szeretne, akkor egy vagy két nap múlva megteheti a kenyeret.

13. Tetszik egy cracker-szerű konzisztencia, majd száraz, legalább 3-4 napig

14. Naponta kétszer forgassa a süteményeket.

 

TIPP: A lenmag kenyér több hétig eláll. Azonban nem tarthatod azt levegőtől elzártan, egyébként penészedik. Legjobb egy ón, és nem teljesen zárja le a fedelet. A kenyér idővel kissé keményebb lesz.

 

Datolya - kókusz gyömbér golyók

Gépek és tartozékok:

Kis kézi keverővel vagy keverővel vagy gyömbérreszelővel

 

Összetevők:

200 g Deglet Nour datolya

50 reszelt kókuszdió

1/2 cm-es gyömbér tekercs (vagy több)

 

Elkészítés:

1. Turmixold össze a datolyát

2. Adj hozzá a reszelt kókuszdiót és a finoman reszelt gyömbért, és jól keverd össze.

3. Formálj nagy golyókat, ha szükséges, használj kicsit több reszelt kókuszt, ha túl ragacsos.

 

Sárgarépa - avokádó nyerskoszt 

 

Kellékek:

esetleg egy kisméretű kézi keverő, a dekorációnak

1 reszelő

 

Hozzávalók a salátához:

4 sárgarépa

1 tavaszi hagymát vagy néhány póréhagymát

50-100 g csíráztatott napraforgómag 1/2 csomó petrezselymet

1 teáskanál lenmagolaj

1 evőkanál citromlevet

Só szükség szerint

 

A dekorációhoz:

1 érett avokádó

1 evőkanál citromlevet

1 evőkanál gyógynövény (szárított, fagyasztott vagy friss) só, szükség szerint

 

TIPP:A napraforgó palánták számára a magokat 6 órán át vízben áztassa, öblítse le, hagyja 1-2 napig csírázni, majd korán és este vízzel öblítse le. Használja a vetőmagot vagy egy nagyobb üvegt és egy szűrőt.

 

Elkészítés:

1. Nagyobb darabokra reszeld a sárgarépát.

2. Finomra vágd össze a hagymát vagy a póréhagymát, és keverje össze a maradék összetevőkkel.

3. Keverd össze az avokádót egy kis citromlével, fűszernövényeket krémmel vagy keverd össze (villával törd össze, és keverd össze az összetevőket).

4. Tedd a sárgarépa saláta egy formába (én inkább a felfújt tálat használok), majd terjesszd szét az avokádó krémet rajta.

 

Nyers pizza

Kellékek:

Kézi keverő vagy élelmiszer-feldolgozó

Blender vagy más daráló

csíra üveg

Dehidrátor vagy sütő (változó hőmérséklet-beállítással)

 

Hozzávalók az alaphoz:

200-250 g csíráztatott hajdina

70g arany citrom vagy barna lenmag 50g napraforgómag

1 fokhagymát

himalájai só

2 tbsp barnakölesliszt (opcionális)

 

Hozzávalók a paradicsomszószhoz:

10 szárított paradicsom

1 - 2 friss közepes paradicsom 1 evőkanál olaj

1 evőkanál citromlevet

gyógynövények

 

A borításhoz:

1 piros hagyma, 4 gomba, szójaszósz

1 bors, 6 kis paradicsom, 2-3 brokkoli florets, 1/4 cukkini 8 olívabogyót

néhány arugula vagy vadvirág

 

Összetevők kendermártáshoz:

6 evőkanál hámozott kannabiszmag

1 evőkanál élesztőpapír

1 - 2 teáskanál citromlé

100 ml víz (talán még egy kis) egy kis sót

 

Tipp: áztasd be a hajdinát 1 órát, csírázzon 2 napig, és öblítsd le reggel és este. Vagy áztasd be egy éjszakára használat előtt.

 

Elkészítés:

1. őröld meg a lenmagot és egy napraforgómagot, és keverjük össze a talaj összes összetevőjét. Lehetséges, hogy még több vizet kell adnod hozzá.

2. Készíts 4 pizza alapot, lehetőleg pergamenpapírra, és húzz fel egy kis szélét

3. Szárítsd meg az alapot a szárítógépben vagy a sütőben kb. 42 fokon kb. 4-5 órán keresztül, ügyelve arra, hogy a pizzaalap ne legyen túl kemény.

4. A szárított paradicsomot fél órán át vízben áztasd vízben.

5. Vágd össze a gombát és a hagymát apró darabokra, és áztassd be őket 15 percig szójaszószban.

6. Szeleteld össze a paradicsomot és néhány paprikát csíkokra, a cukkinit vékony szeletekre és a brokkolit vékony darabokra.

7. Távolítsa el az olajbogyó magvait és oszd el 2 vagy 3 darabra.

8. Keverd össze a paradicsomszósz összes összetevőjét és szórd meg a négy pizzaalapot.

9. Keverd össze a kenderszalagot az összes összetevővel, és enyhén szórd meg a paradicsomszószt.

10. Rakd meg a pizzát a hagymás gomba keverékkel, a szeletelt zöldségekkel és az olajbogyóval.

11. Vágj össze rukkolát vagy vadvirágot, mint a medvehagymát apróra és szórd a pizzára.

12. Szárítsd a pizzát körülbelül 40 fokon 40 percig.

13. Tálald a pizzát langyosan.

Egyszerü nyers kecsup

Hozzávalók

Paradicsom 14 uncia / 400 g

Apple 3,50 uncia / 100 g

Vörös édes hagyma 3,50 uncia / 100 g

Szilva 1,70 uncia / 50 g (opcionális)

Szárított paradicsom, 1,70 uncia / 50 g

1 citrom, közepes (gyümölcslé és pép)

Szárított édes paprika (1 teáskanál)

Szegfűbors (1 teáskanál)

Fekete bors (1 teáskanál) vagy ízlés szerint

Szegfűszeg (3 db)

Fokhagyma 0,35 oz. / 10 g (2 szegfűszeg)

Elkészítés

1. áztassa szárított paradicsomot vízben 15 percig.

2. Egy nagysebességű turmixgépben keverje össze a paradicsomot, az almát, az édes hagymát, a citromot, a fokhagymát, a szilva (opcionális), a szárított paradicsomot és az összes fűszert simára.

 

Forrás: Nutritionraw.com (Ariel Belloso)

Írd meg a gondolataidat, kérdéseidet, észrevételeided az oldalammal vagy a recepteimmel kapcsolatban!

Hinweis: Bitte die mit * gekennzeichneten Felder ausfüllen.

TIPP: MA ÉN TUDOM, MIRE VAN SZÜKSÉGEM

Naplót vezetni, minden olyan ételt, amiröl tudod, hogy nem tesz jót, felírsz egy külön lapra, leírod, hogy mi történt aznap, mi vezetett hozzá, milyen érzéseid voltak, mielött elfogyasztottad, milyen volt az érzés utána... Egy másik lapra pedig leírod az érzéseidet, amik ehhez az ételhez füzödnek. Pl.Fagyi - gyerekkor, nyár, szünidö, nagyik, barátok, stb. Aztán szertartásosan készítesz magadnak egy nyers fagylaltot a legfinomabb érett gyümölcsökböl és akár nyers csokival megszórva mogyoróval, és elfogyasztod egyedül (!) egy tóparton, vagy a kertedben vagy egy gyönyörü helyen ahol nem zavar senki (!) és élvezed és meditálsz ezeken az idökön. Fogyassz el belöle egy jó nagy adagot éhgyomorra, és élvezd -- aztán pedig leírod az érzéseidet a jelennel kapcsolatban. Legközelebb amikor ipari fagylaltot szeretnél vásárolni, emlékezel erre a gyönyörü "magányos" pillanatra, amkor együtt voltál a gyerekkori élményeiddel emélkeiddel és egyesültél velük. És akkor azt mondod magadnak ill. A belsö gyerekednek, hogy: "Mostmár nincsen szükségem arra, hogy mások elégítsék ki a szükségleteimet - már nem tudják pontosan, mire van szükségem. 

 

MA ÉN TUDOM, MIRE VAN SZÜKSÉGEM - és a legközelebbi lehetöségnél újra elkészíded MAGADNAK a kedvenc fagylaltodat Nyersen. Ehhez csak arra van szükséged, hogy szeressd magad elegendöen annyira, hogy kiállj magad mellett - ezzel meg is tudod magadnak - a belsö gyerekednek -mutatni, hogy szereted magadat, mert észre fogja venni, hogy odafigyeltél rá, és mostmár úgy elégítetted ki a szükségleteit, hogy az a JELEN felnött helyzetednek és testednek megfelelö. Feladat! Tedd meg elöször a fagylalttal, vagy azzal az EGY étellel, amiböl az utóbbi idöben a legtöbbet fogyaszottál akaratod ellenére. Köszönöm és várom kommentben, hogyan sikerül. <3